• Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In    
  • Create Account
  LongeCity
              Advocacy & Research for Unlimited Lifespans


Adverts help to support the work of this non-profit organisation. To go ad-free join as a Member.


Photo
- - - - -

vzw oprichten


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 s123

  • Director
  • 1,347 posts
  • 1,053
  • Location:Belgium

Posted 05 April 2008 - 03:17 AM


Een tijdje geleden had ik het idee dat een vzw die lokale initiatieven kon nemen om levensverlenging te promoten een goed idee zou zijn. Ik heb dit idee toen besproken met Didier en eerst was hij iets minder enthousiast maar achteraf zegt hij dat het op (middel)lange termijn misschien wel een goed idee zou kunnen zijn. Hij was vooral bezorgd om de technische kant van de zaak en hij heeft inderdaad gelijk toen hij mij erop wees hoeveel bureaucratische administratieve rompslomp er nodig is om zoiets te verwezenlijken. Het is enkel mogelijk als er genoeg steun is voor zo'n groot project. Daarom vraag ik wat jullie hiervan vinden?

Mijn ideeën rond deze vzw zijn de volgende:
- We moeten meer jonge mensen aanspreken.
- We kunnen fondsen werven en die doneren aan de Methuselah foundation.
- We kunnen info avonden organiseren in jeugdhuizen en parochiezalen.

Om jongeren in contact te brengen met de strijd tegen veroudering en op hetzelfde moment nog fondsen te werven had ik gedacht aan het geven van optredens. Het idee kwam toen de lokale basketbalclub dit deed. Het lijkt een hele onderneming maar kleinschalig is het doenbaar denk ik. Na enige inlichtingen, bij een kameraad van mij die in het bestuur van een jeugdhuis zit, blijkt dat het mogelijk is om dit jeugdhuis op te huren voor een klein bedrag en dan inkom te vragen. Voor muziekgroepen dacht ik aan lokale nieuwe groepen die niet te duur zijn.

Jullie zullen waarschijnlijk ook dit topic gezien hebben waar Didier voorgesteld heeft om dr. de Grey naar België of Nederland te halen. Het zou veel makkelijker zijn om zoiets te organiseren als het zou uitgaan van een vzw i.p.v. een groep van personen.

Een ander idee is dat we misschien zouden moeten een brief en/of petitie doen waarin we vragen voor meer onderzoek en die indienen bij de Europese overheid. Ook hier zou een vzw volgens mij meer slagkracht hebben.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users