• Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In    
 • Create Account
  LongeCity
              Advocacy & Research for Unlimited Lifespans


Adverts help to support the work of this non-profit organisation. To go ad-free join as a Member.


Photo
- - - - -

'De toekomst van onsterfelijkheid'­

longevity activism

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ilia

 • Guest, Moderator
 • 612 posts
 • 255
 • Location:Israel

Posted 18 August 2014 - 09:55 AM


'De toekomst van onsterfelijkheid'­, een interessante verkenning.

http://www.meetup.co...ents/200749612/

 •  
    Wednesday, October 15, 2014 9:30 AM to  5:00 PM
 •  
  Permanent Beta

  Printerweg 6 (Ondernemersplaza), Amersfoort (map)

   

 • Op 15 oktober 2014 is er een event rondom het controversiële en actuele en tegelijk ook futuristische thema: 'De toekomst van onsterfelijkheid'. Weleens gehoord van Google Calico of de SENS Foundation?

  Tijdens de Permanent Betadag op 30 juni 2014 hebben Berend Watchus en Jan-Henk Bouman een presentatie gegeven over de verschillende ontwikkelingen en stromingen die te maken hebben met het streven naar levensverlenging. Ook specifiek over het bestaan van biologische onsterfelijkheid (leven zonder tekenen van veroudering) in het dierenrijk bij bepaalde diersoorten. 
  Deze presentatie was ter introductie van dit event op 15 oktober:

  Sprekers: 
  Aubrey de Grey 
  Natasha Vita-More 
  Didier Coeurnelle 
  Arjen Kamphuis 
  Boris Sala 
  Amanda Stoel.

  Sommige sprekers zullen vanuit het buitenland middels live video verbinding met Amersfoort een presentatie geven, anderen zullen ter plekke de presentatie geven. Sommige presentaties zijn in het Engels en sommige in het Nederlands.

  Achtergrond informatie: 
  Je hebt het vast weleens voorbij zien komen, termen als: life extension, anti-aging en longevity. De wereld rondom het streven naar levensverlenging. Natuurlijk zijn er door de eeuwen en millennia heen altijd al ongeloofwaardige mythische verhalen geweest over elixers van de eeuwige jeugd. Misschien een voortvloeisel van onze fantasie en onze overlevingsdrang, wie weet..

  Tegenwoordig anno 2014 is het verbeteren van de levenskwaliteit (healthspan) gedurende het verouderingsproces een serieus en haalbaar doel aan het worden. Een onderdeel hiervan het voorkomen of genezen van ouderdomsgerelateerde ziekten. Ook het verlengen van de maximale levensduur is niet meer een mythisch streven, maar een realistischer doel aan het worden. Of je nu voor of tegen dierproeven bent, het is een feit dat men in laboratoria muizen, ratten en andere dieren kunstmatig langer en gezonder kan laten leven, dan ze natuurlijker wijs zouden leven. 
  Er bestaan veel verschillende stromingen en substromingen in de wereld van life extension. De ene extremer, kunstmatiger en futuristischer dan de andere.

  Sommigen denken bij gezond ouder worden aan bewegen, gezond en vers eten, misschien ook wel superfoods of supplementen. Sommigen deken aan privéklinieken waar men hormoonbehandelingen, 'bloedzuiveringen' en andere experimentele medische behandelingen ondergaat. 
  Toch zijn er meer vooruitstrevende stromingen die zich bezig houden met levensverlenging. Denk bijvoorbeeld aan de SENS Foundation (opgericht door Aubrey de Grey) die zich richt op wetenschappelijk onderzoek en activisme om zo snel mogelijk het 'probleem' van veroudering 'op te lossen'. Aubrey de Grey (wetenschapper: biogerontoloog, filosoof en actief spreker) noemt veroudering niet perse een ziekte, maar wel een medische aandoening die men volgens hem zou moeten kunnen behandelen. 
  In feite streven mensen zoals Aubrey de Grey naar biologische onsterfelijkheid, zodat niemand meer hoeft 'af te takelen' door veroudering en ook niet meer hoeft te sterven aan ouderdomsziekten. Dit betekent natuurlijk niet dat men daadwerkelijk onsterfelijk wordt, want losstaand van veroudering, zijn er altijd nog andere manieren om te sterven.

  In de transhumanistische stroming gaat men soms een 'stapje verder', namelijk het streven naar daadwerkelijke onsterfelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan termen als 'uploading', 'The Singularity' etc., maar ook bijvoorbeeld een film als Transcendence met Johnny Depp.

  Dmitry Itskov (Rusland), Ray Kurzweil (VS), Natasha Vita-More en vele anderen zijn pionierend bezig op het gebied van levensverlenging en het streven naar onsterfelijkheid.

  Maatschappelijk werpen deze ontwikkelingen en bewegingen vragen op: 
  -Als mensen veel ouder worden, hoe zit het dan met overbevolking? 
  -Raakt de oude rolverdeling van verschillende generaties niet in de war als iedereen eeuwig jong is? 
  -Stel dat je je geest kunt uploaden naar een computer, een synthetisch lichaam of naar het internet, ben je dan nog wel mens? 
  -Als straks alles hyper connective en digitaal wordt, zal er dan nog privacy bestaan? 
  -De steeds sneller doorgaande technologische exponentiële ontwikkeling (Wet van Moore) is al een lange tijd een feit. Hebben we hier nog invloed op? Welke kant op ontwikkelen we verder? Gaan we als mensheid deze steeds krachtigere technologie inzetten voor 'het goede'? 
  -Wat doe je met je tijd als je niet ouder wordt? Een tweede en een derde carrière? Of nemen de robots het werk over? 
  Dit en meer zal aan bod komen tijdens het 'De toekomst van onsterfelijkheid' event op 15 oktober 2014.

  Permanent Beta: Jan-Henk Bouman. 
  Initiatiefnemer en organisator: Berend Watchus

  Sprekers: 
  Aubrey de Grey 
  Natasha Vita-More 
  Didier Coeurnelle 
  Arjen Kamphuis 
  Boris Sala 
  Amanda Stoel. 
  (Sommige sprekers zullen vanuit het buitenland middels live video verbinding met Amersfoort een presentatie geven, anderen zullen ter plekke de presentatie geven. Sommige presentaties zijn in het Engels en sommige in het Nederlands)

 Also tagged with one or more of these keywords: longevity, activism

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users