• Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In    
  • Create Account
  LongeCity
              Advocacy & Research for Unlimited Lifespans


Adverts help to support the work of this non-profit organisation. To go ad-free join as a Member.


Photo
- - - - -

Een ImmInst conferentie in europa


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 JediMasterLucia

  • Guest
  • 708 posts
  • 221
  • Location:Everywhere and Nowhere on the WWW, The Netherlands

Posted 14 December 2008 - 06:49 PM


Afgelopen middagchat ( sunday afternoon chat topic) opperde mind over het idee om een Imminst conferentie te gaan houden in Europa. Ergens in Frankrijk, België of Nederland.
Het zou dan om een 1 dags event gaan. Hoe zouden jullie dat vinden?

Edited by JediMasterLucia, 14 December 2008 - 06:54 PM.


#2 Brainbox

  • Member
  • 2,860 posts
  • 743
  • Location:Netherlands
  • NO

Posted 15 December 2008 - 12:46 PM

Lijkt me een prima idee voor de wat langere termijn.

Omdat ik denk dat er vanuit het, euhm, laten we het positief zeggen, wat duffe en nuchtere west-Europa, minder belangstelling zal zijn en ook wat minder snel enthousiasme zal ontstaan, voor zo'n "raar" onderwerp.

wanneer we het doen, zal er een andere inhoud moeten komen vergeleken met de US conferentie. In mijn gesprekken met collega's en kennissen over dit onderwerp blijkt dat het "verbeteren van den mensch" rare associaties opwerpt. Waarbij bij een groot deel van de sceptici op één of andere manier al snel een associatie gemaakt wordt met fascisme. Ook weer niet zo heel raar natuurlijk, gezien de recente Europese geschiedenis (tweede wereld oorlog, Balkan) waar "zuiveringen" van het menselijk ras wel op een erg onacceptabele manier plaatsvonden (en vinden). Nou zul je zeggen, waar heeftie het over, daar gaat het bij ons helemaal niet om. Maar mij is gebleken dat wat wij voorstaan erg snel een bepaalde negatieve interpretatie krijgt. Als je naar de geschiedenis kijkt, moet je helaas ook constateren dat verbeteringen aan de mensheid, op welk vlak dan ook, m.u.v. de geneeskunde, altijd gepaard zijn gegaan met het hinderen van de ontwikkeling van groeperingen die niet tot "de club" horen. Hierdoor hebben bewegingen zoals de onze a-priori een slechte pers en naam.

Als we in west Europa dus wat willen (en we niet een ons-kent-ons samenzijn willen) we vooral in eerste instantie een wat meer politieke benaderingen zullen moeten hebben. En onze doelstelling in deze context goed moeten vastleggen. Zo niet, dan schieten we onszelf in de voet. En, onze intenties als groep zullen zuiver moeten zijn op dit vlak.......

In het verleden heb ik hier op imminst reeds discussies op dit vlak gestart, maar helaas lijdt dat niet tot enige zinvolle interactie verder. We zijn nog erg in ons zelf gekeerd en laten dit soort enge dingen liever onder het tapijt liggen. Maar als we dus een serieuze stap in Europa willen maken, zal dit het speerpunt moeten zijn. Dus een filosofie neerzetten die eventuele relaties (hoe ver gezocht ook) met de geschiedenis kunnen pareren. En waaruit blijkt dat we niet een clubje egoïstische technocraten zijn. Aan de andere kant moet je ook wel concluderen dat life extension in zijn algemeenheid in de wat linksere politieke kringen zowiezo tot verzet zal leiden, dus helemaal optimaal kunnen we het niet insteken.

Dus niet alleen een technische, maar vooral ook een politieke benadering zal nodig zijn. Daarnaast is er het hoge risico als "fruitcake" te worden aangemerkt als er onvoldoende onderzoeksresultaten te presenteren zijn. Ik vind de huidige stand wat magertjes.

M.i. dus nog wat te vroeg voor een Europese aftrap.

Overigens, ik heb erg weinig tijd, vandaar dat ik op de zondagmiddagen niet aanwezig ben. Jammer maar helaas.

Edited by Brainbox, 15 December 2008 - 12:52 PM.


#3 JediMasterLucia

  • Topic Starter
  • Guest
  • 708 posts
  • 221
  • Location:Everywhere and Nowhere on the WWW, The Netherlands

Posted 15 December 2008 - 01:07 PM

Dat mensen in Europa vaak (helaas) te nuchter zijn, herken ik wel, of ze zitten erg vastgeroest in oude opvattingen die men moeilijk kan loslaten. (in mijn omgeving veel op religieus gebied, de familie deel dan..)
Maar aan de andere kant zie ik toch iets van openheid erover als ik sommige tijdschriften lees. Dus ik heb er een dubbel gevoel bij. :)

Dat van die zuiveringen en oorlogsverleden heb ik niet eens over nagedacht.
Misschien het heel erg bij de basis houden: over nare ziektes uitbannen en hoe gezond en langer te kunnen leven om van het leven te genieten.

Er moet meer bekendheid komen wat er mogelijk is op gebied van life extension, dat is zeker belangrijk, ook in het stoffige Europa. misschien als men er meer over hoort, leest, dat men er stapje bij stapje er misschien toch open voor komen te staan, zonder gelijk aan WWII terug te denken. :|?

Politiek, daar zeg je nog eens wat. :S Ik zou niet weten hoe je die kan benaderen, wat er nu in het kabinet zit, staat er denk ik zeker niet open voor dit soort dingen (ze hebben het te druk met betuttelende regeltjes verzinnen...)

Zeker jammer, dat je niet op de middagchat kan komen, maar we hebben dit forum nog om te kletsen. :)

sponsored ad

  • Advert



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users