• Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In    
  • Create Account
  LongeCity
              Advocacy & Research for Unlimited Lifespans


Adverts help to support the work of this non-profit organisation. To go ad-free join as a Member.


Photo
- - - - -

Gezocht: FMT-donor, midden van het land (vergoeding geboden)

fmt utrecht nederland fecaltransplant fecal transplant ontlasting

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 JJet

  • Guest
  • 3 posts
  • 2
  • Location:Europe
  • NO

Posted 03 December 2017 - 06:55 PM


Goedenavond,

 

Een ongebruikelijke vraag; desalniettemin.. Ik ben op zoek naar iemand die ontlasting-samples wil doneren voor een 'fecal microbiota transplant': een FMT. Dit tegen een vergoeding (het zou om herhaaldelijke donatie van ontlasting-samples gaan) **. Als donor sta je simpelweg je 'natuurlijke ontlasting' af door deze op te vangen en te verpakken - je zou dus absoluut geen enema's en andere fratsen hoeven ondergaan.
 
Uiteraard begrijp ik dat een dergelijke vraag op de lachspieren kan werken; desalniettemin is mijn vraag oprecht. Ik lijd aan een auto-immuunziekte en IBS, en gezien de ingrijpende invloed hiervan op mijn dagelijkse leven wil ik een poging wagen met FMT's.  Helaas komen in Nederland vooralsnog enkel patiënten met C-difficile in aanmerking voor een FMT in het LUMC. Ik val nu dus nog buiten de boot. Recent wetenschappelijk onderzoek is echter veelbelovend wat betreft FMT's in de behandeling van IBS – en in Zweden is op dit moment zelfs een clinical trial gaande waarin FMT wordt toegepast bij patiënten met de auto-immuunziekte waar ik ook mee gediagnosticeerd ben. 
 
Als donor die ontlasting-samples afstaat voor een FMT, zou je allereerst ouder dan 18 jaar moeten zijn (tenzij beide ouders eveneens toestemming verlenen). Daarnaast is er een reeks vereisten wat betreft je gezondheid. De ontlasting van een eventuele donor zou eerst uitvoerig getest worden in een laboratorium – uiteraard op mijn kosten. Ik zoek bij voorkeur een donor die niet te ver van het midden van het land woont.
Uiteraard is er geen enkele garantie dat een FMT enige verandering zal brengen in mijn conditie, desalniettemin zou ik ontzettend dankbaar zijn als ik dit kan proberen. Wachten op het moment waarop meer condities in Nederland in aanmerking komen voor een FMT-via het LUMC, betekent voor mij een onomkeerbare verandering in mijn gezondheid, en dus wil ik nu reeds een poging wagen. 
 
Stuur kortom graag een PM mocht je geïnteresseerd zijn. Ik zal je vervolgens vragen of je een (medische) vragenlijst in wilt vullen. (Dat kan ook anoniem). Uiteraard wordt je privacy sowieso ten alle tijden volledig gewaarborgd. Bij voorbaat ontzettend bedankt!
 
** Voor iedere donatie/FMT-sample zou ik in een vergoeding willen voorzien. Qua tijdspanne wordt verwacht dat de eerste weken iedere dag tot eens per twee dagen een sample nodig zou zijn, daarna zou dat om een wekelijkse sample gaan, en na grofweg een maand om een maandelijkse sample – naargelang benodigdheid. Met mogelijk later nog eens een periode van een aantal weken waarin verscheidene FMT-samples per week nodig zijn. Dit zou kortom géén eenmalige donatie betreffen.
 
NB Mocht het verzoek in dit bericht op enige wijze in conflict zijn met de reglementen van Longecity, dan bied ik mijn excuses aan en verzoek ik u dit bericht te verwijderen. Uiteraard is het zeker niet mijn doel die reglementen te overschrijden.
 

Edited by JJet, 03 December 2017 - 07:02 PM.


Also tagged with one or more of these keywords: fmt, utrecht, nederland, fecaltransplant, fecal, transplant, ontlasting

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users